Open Call in Harghita County to select artists for the European Exhibition in 2015

News & Events

Open Call in Harghita County to select artists for the European Exhibition in 2015

2014-11-19

FELHÍVÁS KÉPZŐMŰVÉSZEKNEK

A CreArt PROJEKT KERETÉBEN SZERVEZETT NEMZETKÖZI KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELRE 2015-BEN

 

SZABÁLYZAT

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet azon képzőművészek számára, akik szeretnék bemutatni alkotásaikat a CreArt projekt keretében szervezett 2015-ös nemzetközi kiállításokon, melynek témája ”Én és a város”. Benevezhetnek azok a képzőművészek, akik Hargita megyében születtek, vagy itt élnek. Nincsenek műfaji kötöttségek (lehet festészet, szobrászat, fotó, installáció, videoművészet, design, hagyományos vagy digitális grafika stb.).

Az alkotások eleget kell, hogy tegyenek a kiírás követelményeinek és szabályzatának.

 

 A benevezéshez szükséges leadandó dokumentumok:

  • jelentkezési lap;
  • a személyi igazolvány másolata;
  • a képzőművészek szakmai önéletrajza;
  • az alkotások paramétereit tartalmazó információk:

- az alkotásokról készült fényképek (300 dpi-s felbontásban,.jpg, .pdf vagy .tif formátumban)

- műszaki adatok: a szerző neve, az alkotás címe, mérete (magasság x szélesség x vastagság, technika, a keletkezés éve)

- kérjük, minden információt digitális formában küldjenek (CD, DVD, USB).

 

 A jelentkezés határideje 2014. december 10. Az ügycsomót Hargita Megye Tanácsánál kell iktatni, az iktatóban (530140, Csíkszereda, Szabadság tér 5., Hargita megye) munkanapokon 8–14 óra között.

                         

A pályázatok elbírálását egy Hargita Megye Tanácsa által kinevezett szakmai zsűri végzi, amelynek tagjait a művészetek és kultúra képviselői alkotják, beleértve a technikai személyzetet és a projektcsapat tagjait is.

 

 A bizottság kiértékeli a benyújtott pályázatok mindenikét, szem előtt tartva a szakmai szempontokat és az alkotások életképességét, és felelősséget vállal döntéséért. Elbírálja és kiválasztja a kiállításra javasolt alkotásokat, majd kiállítja őket a Hargita Megye Tanácsa által működtetett csíkszeredai Megyeháza Galériában.

 

Jelen felhívás az Európai Kulturális Együttműködési Program CreArt projektjének (Network of Cities for Artistic Creation) egyik tevékenysége.  Második szelekcióra is sor kerül, amelyet a CreArt projekt partnerországai által javasolt nemzetközi zsűri végez (Spanyolország, Románia, Olaszország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Ausztria, Horvátország, Norvégia). Ez a bizottság értékeli a pályázatokat, és kiválasztja közülük azokat, amelyeket részvételre javasol a CreArt Európai Vándorkiállításán (the travelling CreArt European Exhibition). A bezsűrizett képzőművészek beleegyeznek abba, hogy egynapos műhelytevékenységeket tartsanak a csíkszeredai művészeti iskolában térítésmentesen. Ugyanakkor azt is elfogadják, hogy a bezsűrizett alkotásaikat ne állítsák ki más helyszínen Hargita megyében három hónappal a Megyeháza Galériában tartott rendezvényt megelőzően és azt követően.

A 2015-ös nemzetközi kiállítások helyszíne: Pardubice (Csehország), Linz (Ausztria), Genova (Olaszország).

A benevezés egyben a jelen szabályzat elfogadását is jelenti.