Open Call in Kristiansand to select local artists for the European Exhibition 2016

News & Events

Open Call in Kristiansand to select local artists for the European Exhibition 2016

2015-11-05

CreArts europeiske vandreutstilling i 2016 har fått tittelen «Notes on Tomorrow». Les kuratorens tankerom utstillingen. Utstillingen vil besøke byene Aveiro i Portugal, Kaunas i Litauen - og Kristiansand.

CreArt jobber for å opprette varige nettverk for kunstnere og aktører innenfor kunstfeltet i Europa. Kristiansand kommunes deltakelse i prosjektet er basert på at det skal skape muligheter for kunstnerne i byen, noe det i vellykket grad allerede har gjort.

– Her åpner det seg en spennende mulighet for unge, lokale kunstnere. CreArt kan virkelig være en døråpner for de som deltar, det har vi mange eksempler på, sier rådgiver Angjerd Munksgaard hos kulturdirektøren.

Krav til kunstnerne

Lokale kunstnere inviteres til konkurranse om å delta i den europeiske vandreutstillingen i 2016. Både enkeltkunstnere og kunstnergrupper med tilknytning til Kristiansand kan delta. Alle verk og teknikker som egner seg for utstilling i et utstillingsrom vil bli vurdert: maleri, skulptur, fotografi, installasjon, videokunst, design, trykk og annet. Hver kunstner kan sende inn inntil fire verk til vurdering.

Påmelding

Frist for innlevering er 1. desember 2015.

Påmelding

Utvelgelsen

En lokal jury velger ut de verkene som får bli med videre. Det skal velges ut inntil fem bidrag fra Kristiansand. Disse blir sendt videre til en Europeisk komite som sammen med en kurator står for den endelige utvelgelsen av verk til den Europeiske vandreutstillingen. Kurator for denne utstillingen er Luisa Santos (1980, Lisboa).

Kunstnerne som blir valgt ut til den europeiske vandreutstillingen tildeles 5000 kroner i arbeidsstipend.

Muligheter

Å delta i CreArt-prosjektene gjør at kunstnerne får formidlet kunsten sin til flere, også utenfor Norge. Samtidig treffer de og jobber sammen med spennende, unge kunstnere fra andre land. De får muligheten til å bli kjent med strømninger i kunsten i Europa og gjennom alt dette får de muligheter til å utvikle seg som kunstnere.

Utfordringer

En annen erfaring handler om de utfordringene man kan støte på når det gjelder utstillingslokaler, kuratorer og teknisk personell. Marit Roland var den lokale kunstneren som deltok i CreArts første vandreutstilling.

– Det er forskjellige arrangører hver gang, så dermed kan infrastrukturen variere. Noen er veldig strukturerte og har alt på plass, og andre er ikke like godt forbedret. Språk har også vært en utfordring da mange ikke har snakket engelsk. Her er det viktig å være profesjonell og tenke løsningsorientert, sier hun.

Kontakt: Rådgiver Angjerd Munksgaard